Άρθρα - Forum

Αλήθειες για την ΔΕΗ

resized

Καταρχήν θέλω να αρχίσω λέγοντας οτι δεν ανήκω σε κανένα πολίτικο η ιδεολογικό χώρο. Άπλα τυγχάνει να έχω βγάλει από τα μάτια μου τις γάζες και βλέπω λίγο πιο μπροστά η ακόμα καλύτερα να αντιλαμβάνομαι το μέγεθος της κοροϊδίας που εισπράττουμε σαν ΕΛΛΗΝΕΣ από τα λαμόγια τους πολίτικους και τους υπερμάχους τους ,τα στρατευμένα φερέφωνα τα Μέσα Μαζικής Παραπληροφόρησης.
Έχοντάς διαβάσει αρκετούς από εσάς και διαφόρους παρατρεχάμενους αλήτες δημοσιογράφους σας παραθέτω κάποια στοιχειά τα οποία είναι 100% αλήθεια. Άρχισε ο εμφύλιος .Ο γαπ έβαλε τους Έλληνες να τρώγονται αναμεταξύ τους. Και ακόμα είναι η αρχή.

1ον Το ρεύμα μας είναι το τρίτο πιο φθηνό στην Ευρώπη . Π.χ. για έναν λογαριασμό 120 ευρώ η άξια του ρεύματος είναι 84 ευρώ δια του 2 = 42 τον μηνά. Για το κινητό σας δίνετε και λίγο παραπάνω!!!!! Είναι δυνατόν. Κι όμως διαμαρτύρεστε για το ρεύμα που χωρίς αυτό δεν υπάρχει ζωή. Και όμως για να μιλάμε με την γκόμενα έχει λίγο άξια παραπάνω Έλληνες!!!!

2ον Οπου ιδιωτικοποιήθηκε η επιχείρηση Ηλεκτρισμού στην ευρωπη είχαμε άνοδο της kwh. Παραθέτω στοιχειά.
ΝΟΡΒΗΓΙΑ 89% ΤΣΕΧΙΑ 84% ΣΟΥΗΔΙΑ 71% ΟΛΛΑΝΔΙΑ 49 % ΦΙΛΑΝΔΙΑ 36% ΔΑΝΙΑ 64 %. Τίθεται θέμα αμφισβήτησης γαι το που θα πάμε έχοντας ιδιωτικοποιηθεί η ΔΕΗ???
Περιμένουν οι Γερμανοί της ΕΟΝ και της RWΕ να μας φάνε για ένα κομμάτι ψωμί (βάλε και τους Έλληνες κοπελουζο και μυτηλιναιο που τα λεν καλά με την κυβέρνηση) Έχουν στρώσει το τραπέζι.

3ον Τα λαμόγια οι δημοσιογράφοι (βλέπε σκαι) μιλούσαν για πράσινη ενεργεία και κυνηγούσαν τον κακό λιγνίτη. Τώρα που η Γερμανία κλείνει όλους τους πυρηνικούς αντιδραστήρες (ο τελευταίος κλείνει το 2022) με απόφαση βουλής , ο λιγνίτης αναβαθμίζεται!!!! και εμείς θα χαρίσουμε τον ορυκτό πλούτο μας …επειδή τα συμφώνησε ο Πρωθυπουργός μας??????

4ον Η μετοχή της ΔΕΗ το 2008 είχε αν δεν κάνω λάθος περίπου 28 με 30 ευρώ σήμερα έχει 6 με 8 ευρω. Π.χ πουλάει κάνεις το μαγαζί του για 1000 ευρώ ενώ κοστίζει 5000 και του αποφέρει 2000 ευρω????? Απο το βουνό να κατέβαινε θα έλεγε όπως λέμε όλοι ”ΑΣΤΟ ΝΑ ΚΑΘΕΤΑΙ ΡΕ ΦΙΛΕ ΔΕΝ ΜΟΥ ΖΗΤΑΕΙ ΨΩΜΙ…” και καταλήγω στο ότι οι υπάλληλοι της ΔΕΗ πληρώνονται από τα ίδια κέρδη, από την επιχείρηση και όχι από το δημόσιο όπως όλοι οι αλλοι. Παράγουνε ρεύμα το πουλάνε πληρώνονται.(αυτό για αυτούς που λένε ʽτους πληρώνουμε ..κτλπ κτλπ”)

5ον Για κατι πονηρούς το κράτος χρωστάει τα αποθεματικά του ταμείου της ΔΕΗ τα οποία πήραν φυσικά με συναίνεση της Γενοπ.
Έγινε μια τριμερής επιτροπή , Υπ . Βιομηχανίας , Ανεξάρτητος Εκτιμητής και ΓΕΝΟΠ , η οποία επιτροπή ανέλαβε το έργο της αποτίμησης της περιουσίας του Ασφαλιστικού της ΔΕΗ ΚΑΙ ΤΑ τρια μερη ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ οτι η περιουσία , ΤΟΤΕ , η οποία είχε δημιουργηθεί απο τις ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ και η οποία είχε ΕΠΕΝΔΥΘΕΙ σε έργα Μεταφοράς , Παράγωγης ΚΑΙ Διανομής ηλεκτρικής ενέργειας , ανερχόταν , ΤΟΤΕ , επαναλαμβάνω σε 3,3 ΤΡΙΣ δρχμ (1995)
Όταν παρουσιάστηκε το πόρισμα στην τότε Υπ. Βιομηχανίας , Βασουλα Παπανδρεου , παρουσία της επιτροπής , η κα Παπανδρεου ΔΙΕΓΡΑΨΕ το 3,3 και έγραψε 1,8 !!!
Από την ΓΕΝΟΠ , τότε το θέμα παρουσιάστηκε στο προσωπικό σαν ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ του Ασφαλιστικού Φορέα της ΔΕΗ , με την συγχρηματοδότηση του κράτους
Φυσικά , ακολούθησε ο νόμος Πετραλια , που ενθυλάκωσε τα αποθεματικά του Ασφαλιστικού της ΔΕΗ , χρηματοδοτώντας έτσι εμμέσως το ΙΚΑ …
Και όσοι αναρωτιούνται που βρέθηκαν τα λεφτά..η Δεη εξεκινησε το 1955 με 0 συνταξιουχους. Οι συντάξεις ήρθαν πάρα πολύ αργότερα όποτε κάνοντας μεγάλες μεγάλες κρατήσεις μαζευτηκαν. Τωρα εαν ιδιωτικοποιηθεί η ΔΕΗ αυτά τα λεφτά θα τα φάνε κάποιοι άλλοι…..σας αρέσει η ιδέα έτσι???

6ον Η Γενοπ δεν κλείνει το ρεύμα στα σπίτια σας ούτε ο φολτοπουλος. Το κάνει η ΔΕΣΜΗΕ. Και αφού υπάρχει απεργία πέφτουν μονάδες και ο διαχειριστής κάνει κουμαντο. Η γενοπ ,αν και κομματικό ο φολτοπουλος ανήκει στο ΠΑΣΟΚ, είναι η μονή που έρχεται σε ευθεία ρήξη με το κράτος του ΑΛΗ ΜΠΑΜΠΑ. Σε κύκλους μεγαλοδημοσιογράφων απορούν με την στάση του(μάλιστα γνωστός παραθυρακιας τον αποκαλεί παλικαρι)Τωρα αν η γενοπ τα βρει κρυφά η τα πάρει κάτω από το τραπέζι θα δειξει. Εως τώρα όμως κάνεις στην ελλαδα δεν είχε το σθένος να αντισταθεί απέναντι στ ονΓΑΠ και τους κάφρους τους δημοσιογράφους.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΑΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ.Ο ΕΛΛΗΝΑς ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΠΤΩΧΕΥΜΕΝΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΗΔΗ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΦΟΡΟΙ ΞΕΠΟΥΛΙΟΥΝΤΑΙ ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΝΕΡΑ ΒΑΡΙΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΟΠΑΠ ΕΛΒΟ ΚΑΖΙΝΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ Ο ΦΙΛΟ ΜΑΣ Ο ΟΛΙ ΡΕΝ…ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΗΓΕΤΗΣ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΤΕ.ΕΣΕΙΣ ΞΕΡΕΤΕ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΦΙΛΕΤΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ….
τα έγραψα όσο πιο άπλα γίνεται .Τώρα είμαι σίγουρος κάποιοι θα βρουν κάτι να πουνε. το καταλαβαίνω. Αλλωστε Ο ΗΛΙΘΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΟΣ και στην ελλαδα έχουμε πλημμυρίσει.(και για αυτό πιστεύω οτι είμαστε μια τελειωμένη υπόθεση εκτός και αν……………………
9 χρόνια πριν